Pagina's

17 maart 2014 tot 31 december 2018
Rondleiding
Fietsen / wandeling
Groepen

De Dendermondse gidsenkring bereidden sinds een jaar thematische wandelingen voor.

01 april 2014
Groepen

Uiteraard behoort een schoolbezoek ook tot de mogelijkheden. Zo kan ook hier een gids worden gereserveerd, waar aangepast aan de leeftijd een daguitstap of halve daguitstap kan worden aangeboden.

12 april 2014
Tentoonstelling

Via tekeningen en schilderijen exposeert Aline Van Snick op het Begijnhof haar werken geïnspireerd op de beelden van kinderen tijdens die eerste wereldoorlog .

14 april 2014
Evenement
Tentoonstelling

EuropaKreuze is een internationaal kunstproject en een voortzetting van het project van kunstenaar Bernd Schwarzer. De kruisen worden in de Europese kleuren versierd en gefotografeerd op de verschillende locaties.

15 april 2014 tot 31 december 2018
Fietsen / wandeling

De fietstochten in de regio Scheldeland zijn opgebouwd rond drie grote thema’s. Elk thema wordt uitgewerkt in een specifieke fietslus.

16 april 2014 tot 31 december 2018
Fietsen / wandeling

Naast de mobiele applicatie die je hier kan downloaden, wordt er eveneens een thematische wandelroute uitgestippeld in de Dendermondse binnenstad.

03 mei 2014
Tentoonstelling

Tijdens de Open Atelierdagen Dendermonde kan je in het atelier van Hans Bart Van Impe (Edidi-C) een bezoek brengen aan zijn expo rond de Eerste Wereldoorlog. De kunstwerken die tentoongesteld zullen zijn omvatten zowel fotografie als schilderkunst.

03 mei 2014
Concert
Evenement

Dit jaar heeft de week als thema ‘De Groote Kunst’ of of hoe oorlog en conflict een invloed hebben op kunst en kunstenaars.

05 mei 2014
Lezing
Evenement

Zowat honderd jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. We vinden stille getuigen tot in de kleinste dorpen: gedenkplaten met ontelbare namen van gesneuvelden.

18 mei 2014
Tentoonstelling
Museum

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog organiseren de Stedelijke Musea een tentoonstelling, waarin ze een beeld schetsen van de stad Dendermonde vóór, tijdens en kort na de dramatische gebeurtenissen van september 1914.

Pagina's

Menux