Publicaties

Brochure Herdenking Groote Oorlog in Aarschot

In 2014 jaar herdenkt Aarschot de Groote Oorlog. 100 Jaar geleden werd de stad bijzonder zwaar getroffen. Meer dan 170 burgers werden in koelen bloede geëxecuteerd , 300 woningen platgebrand, duizenden bewoners sloegen op de vlucht! Aarschot bleef verweesd achter. De Eerste Wereldoorlog betekende één van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de stad.

Boekvoorstelling Werkgroep Aarschotse Geschiedenis, Documentatie en Informatie

Op 9 augustus stelt WAGDI, Werkgroep Aarschotse Geschiedenis, Documentatie en Informatie, het eerste boek van hun driedelige reeks voor. Bestel nu!

Martelaarssteden België, augustus-september 1914

Het boek ontstond uit een unieke samenwerking tussen Vlaanderen en Wallonië. Het brengt het historische relaas van de moordende waanzin die Visé, Aarschot, Andenne, Tamines, Dinant, Leuven en Dendermonde trof bij het begin van WO I.

Honderd jaar na de feiten bundelden historici van de zeven martelaarssteden hun krachten om niet alleen een historisch relaas van de gruweldaden te brengen, maar ook om te getuigen over de manier waarop de herinnering aan de tragische feiten vorm kreeg. Onder redactie van Marc Derez en Axel Tixhon.

Praktisch Prijs: 25 euro

Het boek is te verkrijgen in het Stedelijk Museum van Aarschot, Elisabethlaan 103, 3200 Aarschot

Aarschot Wandelt

Speciaal voor de herdenking van de Groote Oorlog werkte de Aarchotse Gidsenbond een reeks themawandelingen uit in Aarschot en haar omgeving. Meer info op www.gidsenbondaarschot.be

Menux